Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Onze projecten

Hier werken we aan

Wouter van de Waterlinie

Wouter van de Waterlinie

Wouter van de Waterlinie is de fictieve trompetter van prins Willem III. In een theatervoorstelling vertelt hij over zijn belevenissen rond het hoofdkwartier.

Lees meer >>

Waterliniejournaal

Waterliniejournaal

Vanaf januari 2021 wordt iedere maand het Waterliniejournaal uitgezonden. Lokale zenders BR6 en RPL belichten de waterlinie vanuit het bezette Woerden en het hoofdkwartier in Nieuwerbrug en Bodegraven.

Jubileumjaar 2022

In 2022 vieren we samen dat de Oude Hollandse Waterlinie 350 jaar bestaat. Met onze partners organiseren we activiteiten voor een breed publiek. Doet u mee?

In het hoofdkwartier van de prins

In het hoofdkwartier van de prins

Het legerkamp van Willem III komt weer tot leven door middel van diverse re-enactmentgroepen. Op het land, te water en te paard laten ze zien hoe het hier in 1672 aan toe ging.

Lees meer >>

Tentoonstellingen 1672 - 2022

Tentoonstelling Evertshuis

Aan de hand van afbeeldingen, originele gravures en historische voorwerpen vertellen we de verhalen die zich hier hebben afgespeeld, vertellen we over de personen die hier rondliepen en laten we zien welke locaties een rol speelden tijdens het rampjaar.

Lees meer >>

Water en Vuur

Muziektheater - Water en vuur

In de nieuwe muziektheater voorstelling volgen we diverse personages rond het hoofdkwartier, die door middel van zang, dans, spel en live muziek hun persoonlijke verhaal vertellen.

Lees meer >>

Wat hebben we al gedaan?

TimeSwitch Nieuwerbrug 1672

TimeSwitch app Nieuwerbrug 1672

Via de gratis TimeSwitch app op uw smartphone of tablet komen de twee Nieuwerbrugse schansen weer tot leven. Kijk om u heen en zie vanaf vier punten hoe het daar in 1672 uit heeft gezien. Bekijk op iedere locatie een filmpje, waarin gebeurtenissen uit het rampjaar tot leven komen.

Lees meer >>

Kanonnen Nieuwerbrug

Kanonnen voor Nieuwerbrug

In 2020 zijn twee kanonnen van de Bataviawerf naar Nieuwerbrug gehaald. Langs de Oude Rijn en Dubbele Wiericke verbeelden ze de militaire historie van het dorp.

Lees meer >>

Waterlinie belevingsdag Fort Wierickerschans

Waterlinie belevingsdag

Op Fort Wierickerschans is de waterliniebelevingsdag uitgevonden. Inmiddels wordt deze georganiseerd in verschillende waterliniegemeentes.

Lees meer >>

En verder...

Daarnaast verzorgen we lezingen, rondleidingen, geven we advies en werkten we samen met anderen aan diverse waterlinieprojecten in onze omgeving.