U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Onze projecten

Tentoonstellingen 1672 - 2022

Wouter van de Waterlinie

Tentoonstellingen

September 2022 t/m juni 2023 - Aan de hand van afbeeldingen, originele gravures en historische voorwerpen vertellen we de verhalen die zich hier hebben afgespeeld, vertellen we over de personen die hier rondliepen en laten we zien welke locaties een rol speelden tijdens het rampjaar.

Lees meer >>

Wouter van de Waterlinie

Wouter van de Waterlinie is de fictieve trompetter van prins Willem III. In een theatervoorstelling vertelt hij over zijn belevenissen rond het hoofdkwartier.

Lees meer >>

Wat hebben we al gedaan?

Musical Water en Vuur

Musical - Water en Vuur

September-oktober 2022 - In de nieuwe musical volgen we diverse personages rond het hoofdkwartier, die door middel van zang, dans en spel hun persoonlijke verhaal vertellen.

Lees meer >>

Rond het hoofdkwartier van de prins

Historisch festival

17 september 2022 - Het legerkamp van Willem III komt weer tot leven in Bodegraven. En bij de sluis vechten mariniers uit 1672 op oude schepen.

Lees meer >>

Waterliniejournaal

Waterlinie Journaal

In het Waterlinie Journaal ziet u wat er in 1672 gebeurde in het hart van de Oude Hollandse Waterlinie en wat hier nu nog te beleven valt.

We maken het programma samen met RPL Woerden en BR6 en is vanaf iedere laatste maandag van de maand een week lang op deze regionale omroepen te bekijken.

Bekijk hier alle afleveringen >>

TimeSwitch Nieuwerbrug 1672

TimeSwitch app Nieuwerbrug 1672

Via de gratis TimeSwitch app op uw smartphone of tablet komen de twee Nieuwerbrugse schansen weer tot leven. Kijk om u heen en zie vanaf vier punten hoe het daar in 1672 uit heeft gezien. Bekijk op iedere locatie een filmpje, waarin gebeurtenissen uit het rampjaar tot leven komen.

Lees meer >>

Kanonnen Nieuwerbrug

Kanonnen voor Nieuwerbrug

In 2020 zijn twee kanonnen van de Bataviawerf naar Nieuwerbrug gehaald. Langs de Oude Rijn en Dubbele Wiericke verbeelden ze de militaire historie van het dorp.

Lees meer >>

Waterlinie belevingsdag Fort Wierickerschans

Waterlinie belevingsdagen

Op Fort Wierickerschans is de waterliniebelevingsdag uitgevonden. Dit project krijgt vanaf 2021 een duurzaam vervolg met een eigen verhaal over het hoofdkwartier.

Lees meer >>

En verder...

Daarnaast verzorgen we lezingen, rondleidingen, geven we advies en werken we samen met anderen aan waterlinieprojecten in onze omgeving.