U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Wouter van de Waterlinie

Wouter van de Waterlinie is de fictieve trompetter van prins Willem III. Tijdens het rampjaar 1672 verbleef hij op het hoofdkwartier van de Oude Hollandse Waterlinie tussen Nieuwerbrug en Bodegraven. Theatermaker Michiel van de Burgt heeft ruime kennis over de waterlinie en het hoofdkwartier in het bijzonder. Daarom kan hij vanuit het personage goed improviseren binnen de historische context.


Presentatie

Wouter van de Waterlinie wordt regelmatig gevraagd als gastheer binnen de Oude Hollandse Waterlinie, of andere historische bijeenkomsten. Zo is hij het vaste gezicht van Hoofdkwartier 1672 en de Waterlinie Belevingsdagen in Zuid-Holland.


Theatervoorstelling

Momenteel werken we aan een flexibele theatervoorstelling over het hoofdkwartier. Hierin vertelt Wouter van de Waterlinie over zijn belevenissen rond de waterlinie in 1672. De voorstelling is in verschillende lengtes te spelen. Avondvullend voor in het theater, ingekort voor op scholen en nog korter voor festivals. Per speellocatie kunnen verhalen uit die stad, of regio worden toegevoegd.

Tijdens de maand van de geschiedenis zijn in het Evertshuis al enkele try-outs gespeeld voor basisschooljeugd.

 

De voorstelling wordt geproduceerd door Theater MENS.