U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Waterlinie belevingsdag

Op Fort Wierickerschans organiseerde stichting Groene Hart en het Erfgoedhuis Zuid-Holland de waterliniebelevingsdagen voor de bovenbouw van de basisschool. Vier klassen werden hierbij op een aansprekende manier meegenomen naar een bijzonder moment uit de geschiedenis van onze gemeente.

Nadat ze zijn ontvangen door Wouter van de Waterlinie, krijgen ze een rondleiding over het imposante rijksmonument, ze doen mee met muziektheater van de lokale Trompetter van de Prins en horen over de krijgskunst van Borgerij Berghen opden Zoom.

Bij deze ochtend is een lespakket ontwikkeld, met filmpjes die voor de helft zijn opgenomen in ons eigen hoofdkwartier.

Vanwege het succes, wordt de waterlinie belevingsdag, of Waterlinie for Kids, inmiddels binnen verschillende waterliniegemeentes georganiseerd. Nu door stichting Oude Hollandse Waterlinie en Erfgoedhuis Zuid-Holland, of de gemeente zelf. Wouter van de Waterlinie, Borgerij Berghen opden Zoom en de Trompetter van de Prins zijn hierbij altijd vaste gasten.

 

Filmpjes Een geschiedenis vol nattigheid

Jaloers op de republiek

Land onder water

Vestingsteden

Fransen trekken over het ijs

Fort Wierickerschans

Lespakketten

 

Basisinformatie over de Oude Hollandse Waterlinie

OHWL Basisinformatie (PDF)

 

Basisonderwijs

Handleiding voor docenten (PDF)

Opdrachten Basisonderwijs (PDF)

 

Voortgezet onderwijs

Handleiding voor docenten (PDF)

Opdrachten leerlingen (PDF) 

 

In het hoofdkwartier

Fort Wierickerschans(PDF)

Prinsendijk (PDF)