Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Muziektheater - Water en Vuur

Water en Vuur is een nieuwe muziektheatervoorstelling die zich afspeelt in het jaar 1672. Na de tournee in 2022 zullen het script en de muziek beschikbaar blijven voor andere theatergroepen.

De artistieke leiding en muzikanten bestaan uit professionele krachten. De spelers zijn amateurs van hoog niveau, die hiervoor auditie zullen doen. We zullen hiervoor mensen uit de gehele waterlinie aan te trekken, om zo eigen publiek en media-aandacht uit de gehele waterlinie te genereren.

Momenteel wordt met theatergroepen en koren gesproken over eventuele medewerking. De band Little Stef uit Bodegraven zal live begeleiden.

In de voorstelling volgen we verschillende personages, die het Rampjaar ieder op hun eigen manier beleven. Een boeren meid en een soldaat uit het staatse leger worden door de liefde naar elkaar toe getrokken. Maar het leger zet haar land onder water en steekt de boerderij in brand. Zij saboteert daarom samen met haar vriendinnen de waterlinie. En de 22 jarige prins Willem staat voor lastige keuzes.

Intieme liedjes en grootse koorpartijen verwoorden het gevoel van het rampjaar.

 

Uit het digitale symposium van Stichting Oude Hollandse Waterlinie 2020.