U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Waterliniewijn

Begin 2021 bottelde 'Proeve(n) in de Polder' waterliniewijn van de druiven Rondo en Regentes ‘Barrique’.  Deze druiven groeiden in 2019 in de wijngaard in Waarder, aan het front van de Oude Hollandse Waterlinie.

Koop voor € 16,72 twee flessen met verschillende etiketten bij 'Broodje kaas en eieren',  Kerkweg 28 Driebruggen.  Of een groot aantal in één keer bij 'Proeve(n) in de polder'.

Waterliniewijn

Waterliniewijn

Op de standaardfles Waterliniewijn ziet u de bekende schoolplaat van J. Hoynck van Papendrecht. Hierop is prins Willem III afgebeeld, midden in de Oude Hollandse Waterlinie.

Pain et Vin
Waterliniewijn

Pain et Vin

De fles Pain et Vin verwijst naar kwartiermaker kolonel Moyses Pain et Vin, die in 1672 bij Nieuwerbrug gelegerd lag. De van oorsprong Franse Maastrichtenaar was in Staatse dienst.

Nadat Franse troepen de waterlinie waren overgestoken, heeft hij Nieuwerbrug niet verdedigd. Dit heeft hem letterlijk zijn kop gekost.

Lees meer >>

Proeven in de Polder

Proeven in de Polder

In Waarder ligt wijngaard en wijnmakerij Proeve(n) in de Polder. Men gebruikt hier geen andere hulpstoffen dan diegene die zijn toegestaan in de biologische wijnbouw.

In 1672 lag het dorp Waarder tussen de bezette stad Woerden en het hoofdkwartier van Willem III tussen Nieuwerbrug en Bodegraven. Zowel het Franse, als ons Staatse leger haalde dat jaar voedsel uit het dorp. De druiven zijn dus gevoed met historische grond.

www.proevenindepolder.nl

Proeven in de Polder